Pesto är den största anledningen till varför jag odlar basilika år efter år. Det kan nog vara nästan det godaste jag vet. Köpe-pesto går helt bort när det faktiskt är så sjukt enkelt att fixa ihop själv. Jag följer aldrig något recept utan jag brukar bara gå på känsla och smaka av. Så här gör jag i alla fall och tycker det blir magiskt gott. Du behöver: ♦ Basilika blad (om du köper i kruka brukar en kruka vara rätt lagom) ♦ Mandlar (pinjenötter är det i grundreceptet, men jag tycker att mandlar är godare) ♦ Vitlök ♦ Parmesan (Grana Padano funkar också fint om en vill komma billigare undan) ♦ Olivolja Jag använder en matberedare när jag gör peston då det går betydligt snabbare. Börja med att mixa basilikabladen, lite mandlar (ca 0,5 dl) och några klyftor vitlök. Jag brukar ta två stora klyftor. När det är mixat ser det ut såhär på ett ungefär. Riv parmesanen och ha i. Peston borde kännas ganska tjock nu så det fixar du till med att ha i olivolja tills du får den konsistensen du vill ha. Smaka av och tillsätt eventuellt mer parmesan om det behövs. Sen är peston klar och redo att ätas. Mitt bästa är att ha någon kul pasta och caprese till. Ät & njut!