Varför hålla på och färga ägg med massa konstigheter när det blir ett superfint resultat av gamla skal, matrester, kryddor och ätbara grejer? I veckans avsnitt av Larsson och Lyth experimenterar vi loss i köket och kokar ihop diverse färgbad och färgar ägg naturligt. Jag visar grundreceptet som går att variera hur mycket som helst. Men nog pratat, dags att kika på avsnittet! FÄRGA ÄGG NATURLIGT MED SAKER FRÅN KÖKET [embed]https://www.youtube.com/watch?v=B1sFat47YfQ&[/embed] PRENUMERERA HÄR Att färga ägg naturligt är faktiskt något jag tycker är oproportionenligt roligt. För såhär va, jag kan rota runt inne i kylskåpet och ta i princip vad som helst och slänga ner i en gryta som jag kokar ett färgbad av. Det är lätt, ger resultat och blir sjukt fint! Så det känns som en värdig come back för Larsson och Lyth efter ett litet uppehåll där jag födde barn, blev vuxen osv. Och visst blev det fina ägg? Och det går att variera ännu mer genom att låta dra olika länge. Ju längre ägget får ligga i badet desto mer färg. Sen kan du dels blanda olika färgbad men också låta ligga i en stund i ett bad och sen i ett annat bad. Möjligheterna är många och jag är som sagt helt fast och vill färga ägg året runt, mitt enda problem är att jag inte äter så mycket ägg. Men de ägg jag äter borde kanske alltid vara naturligt färgat? Hehe. Och på tal om fina ägg – Helena har ett arkiv fyllt med påskpyssel och har tidigare gjort vackra mönster på ägg och färgat naturligt. Kika in det också. Så kul att vara tillbaka med ett nytt avsnitt av Larsson och Lyth! Hoppas du också tycker det. Som vanligt blir Helena och jag otroligt glada om ni prenumererar på vår kanal på YouTube, ger en tumme upp till avsnittet eller delar den. Tack för att ni tittar! Gillar du inlägget? Tryck gärna på hjärtat eller lämna en kommentar. Det hjälper mig att veta vilken typ av innehåll du gillar och vill se mer av. ☆ Följ mig gärna på Bloglovin’, Instagram, Pinterest & Facebook